Welkom op 'Wie het schoentje past'

Lien Penxten en Roy Carnevale

Merchandise Controllers

De afdeling Merchandise vormt een belangrijke schakel tussen Aankoop en Verkoop. We komen dan ook veel in contact met de shopmanagers, district managers en aankopers, waardoor de job veel verschillende contacten met zich meebrengt.

Een groot gedeelte van onze job bestaat erin de collectie zo goed mogelijk te verdelen naar de winkelpunten op basis van de verkoopgeschiedenis. Op deze manier proberen we de verkoopkansen te maximaliseren. Ook de voorraad in onze webshops wordt door ons beheerd.

Aan de andere kant werken we nauw samen met aankopers en maken wij voor hen heel wat analyses. Zo berekenen we voor de basiscollectie welke aantallen er wanneer moeten worden bijbesteld. Ons doel is om met een zo laag mogelijke voorraad in ons magazijn toch een maximale verkoop te realiseren. Ook maten-analyses, promoties, voorraadcontroles voor de folders, etc. gebeuren binnen onze afdeling.

Het is elke dag weer een uitdaging om de juiste cijfergegevens en rapporten tijdig te bezorgen en een zo goed mogelijke voorspelling te maken van de verwachte verkopen. De meerverkopen die gerealiseerd worden, mede door ons toedoen, geven ons de energie om er dagelijks weer voor te gaan. De familiale sfeer en de mogelijkheden om door te groeien maken van Euro Shoe een fijne werkplek.

 

Terug naar alle getuigenissen